Az Európai Technológiai és Innovációs Intézet (EIT) budapesti központjába (Infopark, 1117 Budapest, Neumann János u. 1/E.) szervez látogatást 2023. október 3-án, kedden 10 órára a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztálya. Az EIT-t az Európai Unió független intézményeként 2008-ban azzal a céllal hozta létre, hogy erősítse és fejlessze Európa innovációs képességét. Az EIT mára az úgynevezett Tudományos és Innovációs Társulásokon (Knowledge and Innovation Communities – KICs) keresztül Európa legnagyobb innovációs ökoszisztémája lett.

Az október 3-ára tervezett látogatás során Martin Kern, az EIT intézet igazgatója, továbbá az intézet vezető munkatársai angol nyelven adnak tájékoztatást az EIT feladatairól, célkitűzéseiről és az e célok megvalósítását szolgáló eszközrendszeréről és tevékenységéről, különös tekintettel a magyar egyetemek, kutatóközpontok, ipari szereplők és induló vállalkozások számára is nyitott lehetőségekről. A beszélgetést Becsey Zsolt volt EP-képviselő, a Károli Gáspár Református Egyetem docense, az MKT Európai Uniós Szakosztályának alelnöke és Szíjjártó Orsolya volt nagykövet, az Inventio Consulting partnere, a szakosztály elnökségi tagjai vezetik.

Az EIT vezetőivel folytatott beszélgetést követően Pongrácz Ferenc, az EIT Health InnoStars regionális igazgatója, az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke, az országos elnökség tagja mutatja be az EIT egészségipari innovációs KIC-ének, az EIT Health Innostarsnak a régió 10 országa egészségiparában, illetve egészségipari innovációs ökoszisztémájában szerzett tapasztalatait és eredményeit.

A programon a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat legkésőbb szeptember 25-én, kedden délig szíveskedjenek jelezni az office.mkt@t-online.hu címen! A jelentkezéseket azok beérkezési sorrendjében, korlátozott számban tudjuk csak fogadni.

(A látogatás résztvevőinek javasoljuk a közösségi közlekedés – pl. az 1-es villamos – igénybevételét, mert parkolóhelyek csak korlátozott számban állnak rendelkezésre a helyszínen.)