Ébredés az inflációs sokkból – ezzel a címmel rendezi meg hagyományos, éves konferenciáját – a Magyar Közgazdasági Társaság Pénzügyi és Államháztartási Szakosztályaival együttműködésben, „A Magyar Tudomány Ünnepe” rendezvénysorozatához kapcsolódóan – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Gazdaság és Versenyképesség Kutatóintézete 2023. november 9-én, csütörtökön 10 órától a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főépületének Szent László kápolnájában (1083 Budapest, Ludovika tér 2.).

A konferencia bevezető előadását Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tartja. A bevezetőt két kerekasztal-beszélgetés követi. A Látható-e már a fény? című panel résztvevői: Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, a MKT főtitkára; Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, az MKT Gazsdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja; Halmai Péter akadémikus, egyetemi tanár, az MKT Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke és Kutasi Gábor, az NKE azdaság és Versenyképesség Kutatóintézetének vezetője, az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagja. A második kerekasztal-beszélgetés azt járja körül, hogy mit jelent az infláció a munkaerőpiacon. E panel résztvevői: Kósa Ádám európai parlementi képviselő; Balog Ádám, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke, az MKT Kelet-közép-európai Szakosztályának elnöke; Lentner Csaba, az NKE egyetemi tanára és Szalai Piroska, az NKE munkaerő-piaci szakértője.

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat mielőbb jelezzék a https://gvk.uni-nke.hu/esemenyek/ebredes-az-inflacios-sokkbol linken elérhető regisztrációs űrlapon!