A magyar munkaerőmozgás tapasztalatai, a jövő kilátásai – 20 éve az Európai Unióban. Ezzel a címmel szervez online szakmai konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Munkaügyi Szakosztálya 2023. november 30-án, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. A rendezvény ahhoz az egy éven át tartó konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében az MKT szakosztályai áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit.

A rendezvény előadói: Gellérné Lukács Éva, az ELTE egyetemi adjunktusa (A munkaerő szabad mozgása az európai integrációban – a szabad mozgás joga, a munkavégzéshez kapcsolódó jogosultságok) és Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki Zrt. vezető kutatója (A magyar munkaerőmozgás 20 éve az Európai Unióban). Felkért hozzászóló: Bodgál Ildikó, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának osztályvezetője (A munkavállalói mobilitás másik eszköze: a kiküldetés főbb szabályozási és gyakorlati vonásai ). Moderátor: Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m8a03472383ec99b31ccd43ce00b86b4f
Meeting number: 2368 076 4955
Password: EU20munkaero

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar