Claudia Goldin munkaügyi közgazdász 2023. évi Nobel-emlékdíja kapcsán szervez szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Munkaügyi Szakosztálya 2023. december 7-én, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén Török Emőke, a Károli Gáspár Református Egyetem Társadalom- és Kommunikációtudományi Intézetének tanszékvezető egyetemi docense méltatja Claudia Goldin harvardi professzor munkásságát. A laudációt követően Kopcsik István történelemtanár, a Történelemtanárok Egyletének bizottmányi tagja; Lakatos Judit, a Központi Statisztikai Hivatal ny. szakmai főtanácsadója; Nagy Réka Klára statisztikus, a KSH Munkaügy-statisztikai Osztályának főtanácsosa és Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, a Socfactor Consulting Tanácsadó Bt. ügyvezetője, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja osztja meg gondolatait az érdeklődőkkel a friss Nobel-emlékdíjas kutatási témájához, a nők munkaerő-piaci helyzetének vizsgálatához kapcsolódóan.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m7ed47baf36118ff38de6eddf40264d95
Meeting number: 2378 158 8086
Password: Nobel2023

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar

(Nyitókép: Institute of Labour Economics)