A 2023-ban megjelent születési adatok és a KSH ezzel kapcsolatos elemzéseinek megjelenése óta egyre többen vizsgálják az elmúlt évek demográfiai célkitűzéseinek megvalósításának eredményességét. E vizsgálatok megerősítik, hogy egy új demográfiai stratégia kialakítására van szükség Magyarországon. Ebben a témában szervez – Demográfiai fordulat előtt? címmel – szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Demográfiai Szakosztálya 2024. január 9-én, kedden 10 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény előadói – Tóth Pál Péter demográfus, Tóth I. János filozófus, demográfus, a Szegedi Tudományegyetem habilitált egyetemi docense és Reichert János publicista – többek között olyan kérdésekre keresik a válaszokat, mint hogy szükségesek-e és reálisak-e a demográfiai célkitűzések; van-e esély a három gyermekes családmodell elérésére; és lehetséges-e demográfiai fordulatot elérni a meglévő eszközökkel. A beszélgetés moderátora Benda József szocializációkutató, az MKT Demográfiai Szakosztályának elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=md12a013921986655ad89fe8d56b7daa9
Meeting number: 2372 462 6308
Password: 2024Demografia

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar