Pénzügyi életleckék. Ez a témája az általános és középiskolák számára immár 10. alkalommal meghirdetett PÉNZ7 rendezvénysorozatnak, amelyet 2024. március 4-8. között tartanak, és amelyre idén is önkéntes óraadók jelentkezését várják a szervezők. A regisztráció január 8-án, hétfőn indul!

Úgy a világban, mint Európában évről-évre kimagasló eredményt mutat a magyar PÉNZ7 program. A 2022/2023-as tanévben több mint 145 ezer magyar diák pénzügyi felkészültségének, tudatosságának és vállalkozói szemléletének fejlesztéséhez járult hozzá a rendezvénysorozat. A témahétre regisztrált iskolák száma 1.118 volt, csaknem 1.700 regisztrált pedagógus tartott tanórát, és 510 pénzügyi és vállalkozói önkéntes nyújtott segítséget az órákon, ezáltal is érdekesebbé, hitelesebbé téve a tananyagot.

A Pénz7-re önkéntesként regisztrálni a www.penz7.hu oldalon (a jobb felső sarokban) egy intézményi kód megadásával lehet január 8-tól. A Magyar Közgazdasági Társaság Pénz7-es intézményi kódja változott, idén a 92915 kóddal lehet regisztrálni. Megköszönjük, ha a regisztrációkor erre az intézményi kódra hivatkozik! Örülnénk neki, ha idén is sokan csatlakoznának a kezdeményezéshez az MKT színeiben!

A programról további részletek a Pénz7 honlapján, ezen a linken olvashatók.