Vásárláshoz való viszony válság idején – a magyar vásárlók attitűdváltozásai. Ezzel a címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem munkatársainak, Törőcsik Máriának, Csóka Lászlónak, Németh Péternek és Neulinger Ágnesnek a tanulmánya a Hitelintézeti Szemle 2023. decemberi számában. A cikkhez kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle panelbeszélgetést szervez – hibrid formában – 2024. január 24-én, szerdán, 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 6. szám alatti Felügyeleti Konferenciatermében. A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján is.

A rendezvény kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnökségi tagja köszönti a résztvevőket, majd a szerzők tartanak egy rövid bevezető előadást a tanulmányukról. Az ezt követő panelbeszélgetés résztvevői: Törőcsik Mária, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára; Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnökségi tagja; valamint Soós Gabriella, az ELTE adjunktusa, a BGE tudományos munkatársa, az MKT elnökségi tagja, a Kereskedelmi Szakosztály titkára. A beszélgetést Prónay Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem docense vezeti.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2024. január 23-án, kedden 11 óráig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar