A munkavégzés közös uniós szabályai – hazai tapasztalatok. Ezzel a címmel szervez online szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2024. február 15-én, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. A rendezvény ahhoz az egy éven át tartó konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében az MKT szakosztályai szakterületenként áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit.

A rendezvény előadói: Kártyás Gábor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi docense (Európai időszámítás: a munkaidő, mint az egységesedő munkajogi szabályozás példája); Halmos Szilvia, a Fővárosi Törvényszék Munkaügyi Kollégiumának bírája, a PPKE mb. oktatója (Mit adott az uniós csatlakozás a hazai antidiszkriminációs joghoz a foglalkoztatás terén?) és H. Nagy Judit munkavédelmi szakértő, a BME Műszaki Továbbképző Központjának igazgatója (A változás útja a munkahelyi egészség és biztonság területén). Felkért hozzászólók: Pallagi Gyula, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke és Bálint Adrienn, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős igazgatója. A beszélgetést Nagy Katalin, Magyarország EU melletti Állandó Képviseletének volt tanácsosa, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja vezeti.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=ma7a23cb640369f00c2bce4f148cab0b0
Meeting number: 2371 512 7984
Password: EULabour2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar