Növelik az inflációt a közúti fuvardíjak? Ezzel a címmel szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Logisztikai Szakosztálya 2024. március 6-án, szerdán 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A közúti fuvarozás költségei 2023-ban mélyen infláció alatt emelkedtek. A Közúti Fuvarozási Árindex (KFX) előrejelzése szerint ugyanakkor 2024-ben akár az infláció ötszörösével is nőhetnek a fuvarozás költségei, ami nyomás alá helyezheti a hazai inflációt is. Miért alakulhat ki ez a jelentős költségnyomás? Milyen makrogazdasági, olajipari és fuvarpiaci komponensei vannak és hogyan hat mindez a gazdaságra? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a rendezvény előadói: Lajkó Ferenc iparági szakértő, a DigiLog Consulting ügyvezető igazgatója, az MKT Logisztikai Szakosztályának elnöke; Madár István, a Portfolió.hu vezető elemzője, az MKT elnökségi tagja és Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipari elemzője.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mde77f7ec571031d0b1385891754cf00c
Meeting number: 2377 342 5241
Password: Fuvar2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar