A családtámogatások eredményességéről szervez szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztálya 2024. március 12-én, kedden 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal résztvevői – Fekete Gyula statisztikus, a Demográfiai Szakosztály elnökségi tagja; Asztalos Péter Hugó, a Magyar Nemzeti Bank elemzője; Élő Anita, a Válasz Online szakújságírója; valamint Székely András, a Kopp Mária Intézet tudományos főmunkatársa – azt járják körül, hogy noha az elmúlt évtizedben nyolc területen több mint 40 intézkedéssel próbálta javítani a kormány családok helyzetét, illetve igyekezett támogatásokkal ösztönözni a gyermeknevelést és a születésszám növelését, mégis kedvezőtlenül alakult az elmúlt időszakban a házasságok és a születések száma, valamint a termékenységi ráta egyaránt. A szakértők ezeket a trendeket elemezve arra keresik a választ, hogy miként kellene újragondolni a népesedéspolitika eszköztárát, és mérsékelni a születések számának csökkenését a költségvetési terhek növekedése nélkül. A beszélgetés moderátora Tóth I. János filozófus, demográfus, a Szegedi Tudományegyetem habilitált egyetemi docense, a szakosztály elnökségi tagja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m1649359200064ac3a00da30044ce6d53
Meeting number: 2367 237 6222
Password: Demography2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar