Kozák Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szakosztályának elnöke váltja – három évtized után – az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkári posztján március 23-tól Vámos Györgyöt.

Kozák Tamás közgazdász, korábban államigazgatási köztisztviselőként vett részt több, a kereskedelmi szektort érintő jogszabály, például az új kereskedelmi törvény előkészítésében. Az üzleti szféra különböző területein töltött be közép-, illetve felsővezetői tisztséget, jelenleg a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. Emellett a Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szakosztályának elnökeként a tudomány és a gyakorlati tudás ötvözésére törekszik és a kereskedelmi ágazat kitüntetett szereplőivel folyamatosan együttműködik.

Az OKSZ közleménye szerint a szervezet – az új főtitkár aktív közreműködésével – azért fog dolgozni, hogy olyan szabályozási környezetben működhessenek a kereskedelmi vállalkozások, amely hosszabb távon is biztosítja a kiszámítható működési környezetet. Az OKSZ, a tagvállalatok gazdasági súlyára tekintettel, a kormányzat kiemelt partnere kíván lenni a kereskedelemmel kapcsolatos döntések meghozatala során. Az OKSZ egyik társelnöke Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója, az MKT Kereskedelmi Szakosztályának elnökségi tagja.

Szakosztályi elnökünknek az OKSZ főtitkárává történt megválasztásához ezúton gratulálunk, munkájához jó egészséget, sok sikert kívánunk!