A hazai fejlesztéspolitika elmúlt 20 éve – ezzel a címmel szervez szakmai konferenciát a Századvég és a Magyar Közgazdasági Társaság 2024. április 2-án, kedden 9 óra 30 perctől Budapesten, az Európa Pontban (1024 Budapest, Lövőház u. 35.). A rendezvény ahhoz az egy éven át tartó konferenciasorozathoz kapcsolódik, amelynek keretében az MKT – számos szakmai partnerszervezettel együttműködve – szakterületenként áttekintik hazánk két évtizedes uniós tagságának tapasztalatait, eredményeit.

A résztvevőket Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke köszönti, majd egy panelbeszélgetés keretében Navracsics Tibor területfejlesztési és közigazgatási miniszter; Szita Károly kaposvári polgármester; Gál Zoltán fejlesztéspolitikai kutató, egyetemi tanár és Gyenes Zoltán közgazdász, az Európai Bizottság gazdasági elemzője osztja meg gondolatait a hallgatósággal. A beszélgetést Szepesi Balázs, a Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának vezetője moderálja. A kerekasztalt követően Isépy Tamás, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője ad gazdasági szempontú áttekintést a területfejlesztés eredményeiről. A rendezvény záró előadását a területfejlesztés és a vidékiség összefüggéseiről Schultz Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Vidékfejlesztés Üzletágának vezetője tartja. Zárszót Kenyeres Kinga, a Századvég Konjunktúrakutató vezérigazgatója mond.

A konferenciát élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján, ezen a linken.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel szigorúan előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Századvég honlapján, ezen a linken lehet március 26-án éjfélig.