Egyhangú szavazással, újabb három évre Galambos Tamást, a Kelso Capital Kft. ügyvezetőjét, az MKT korábbi főtitkár-helyettesét, az Ifjúsági Bizottság korábbi elnökét választotta elnökévé az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya.

A szerdán délben zárult, online tisztújításon a szavazó tagok újabb három évre bizalmat szavaztak Kovács Patríciának, a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kara mestertanárának, az MKT Ifjúsági Bizottsága korábbi elnökének, aki a titkári feladatokat látja el a Nemzetközi Gazdaság Szakosztályban.

A szavazó tagok emellett egyhangúlag támogatták, hogy az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának elnökségi tagjai a következő három évben a következő szakemberek legyenek: Bartha Attila, a BCE Gazdaság- és Közpolitika Intézetének egyetemi docense, az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa; Becsey Zsolt, a Károli Gáspár Református Egyetem ÁJK Társadalomtudományok és Nemzetközi Tanulmányok Intézetének intézetvezető-helyettese, volt európai parlamenti képviselő; Csató Mária ny. közgazdász; Ferkelt Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karának tanszékvezető egyetemi docense, a Mathias Corvinus Collegium Nemzetközi Kapcsolatok Iskolájának vezetője; Kováts-Széplaki Ildikó közgazdász, az Európai Parlament korábbi munkatársa; Löblin János nemzetközi gazdasági tanácsadó; Nyíri Iván közgazdász, a szakosztály örökös tiszteletbeli elnöke; Pólyi Csaba ny. nagykövet; Rétfalvi György, az ExportHungary Kft. ügyvezető igazgatója; Scherczer-Károly Róbert, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének külgazdasági attaséja, valamint Szép-Tüske Rita, a HIPA Nemzeti Befektetésösztönzési Ügynökség befektetésösztönzési és támogatási vezérigazgató-helyettese.

A Nemzetközi Gazdaság Szakosztály elnökségi tagjainak a megválasztásukhoz ezúton gratulálunk, munkájukhoz sok sikert kívánunk!