A pedagógushiány hosszútávú, fenntartható megoldásáról készített vitairatot Szapáry György, az MNB elnöki főtanácsadója, korábbi nagykövet vezetésével egy MNB-s szakértői csapat – Asztalos Péter, Kiss Donát Márk, Marmoly Nándor és Szalai Ákos – a közelmúltban. Ennek az anyagnak a megvitatására szervez egy szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 2024. július 3-án, szerdán 14 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti Lámfalussy Konferenciatermében. A beszélgetést a terveink szerint élőben közvetítjük az MKT YouTube-csatornáján.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Szapáry György mellett – Csapodi Csaba matematikus, az ELTE Tanárképző Központjának igazgatója és Csath Magdolna,  az MTA doktora, a Nemzeti Versenyképességi Tanács korábbi tagja, az MKT Innovációs Szakosztályának alelnöke. A beszélgetést Pleschinger Gyula, az MKT elnöke, a Monetáris Tanács tagja moderálja.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a terem befogadóképességére tekintettel szigorúan előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy részvételi szándékát a https://forms.gle/W3NRbrBqKGXh1fqo6 linken elérhető űrlap kitöltésével jelezze legkésőbb július 2-án, kedden déli 12 óráig!

Letölthető dokumentum:
A beszélgetés témáját adó vitairat (pdf)