A visszaszámlálás elkezdődött: kevesebb mint egy hónap múlva, 2024. szeptember 5-én, csütörtökön 10 órakor Matolcsy György jegybankelnök előadásával kezdetét veszi a 62. Közgazdász-vándorgyűlés Nyíregyházi Egyetemen!

Izgalmas, érdekes programra készülhetnek a 62. Közgazdász-vándorgyűlés résztvevői: a konferencia plenáris ülésein Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke és Szomolai Csaba, az Állami Számvevőszék alelnöke osztja majd meg gondolatait a hallgatósággal. A helyszínen két plenáris és 16 szekcióülés mintegy száz előadója várja majd a résztvevőket Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye székhelyén. A plenáris ülések és a helyszíni szekciók programját folyamatosan frissítjük, bővítjük a honlapon. Az idei konferencia központi témáját a versenyképesség kérdései adják majd.Idén is lesz Bankvezérek kerekasztala, makrogazdasági elemzői fórum, lesz szó korrupcióról, innovációról, közpénzügyekről, és az olimpia után számíthatunk egy-két friss olimpiai bajnokunk részvételére is. Új elemként megrendezzük az MKT-elnökök kerekasztalát, amelynek keretében a négy magyar közgazdász társaság elnökei beszélik át a négy nemzetrész – Erdély, a Felvidék és a Vajdaság és Magyarország – gazdaságpolitikai kihívásait.

A szekciók előadói között természetesen idén is ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felső vezetői egyaránt. A vándorgyűlés programját idén 7 előre rögzített szekció egészíti ki – ezek videófelvételét a konferencia kezdetekor teszi közzé a konferencia honlapján a Magyar Közgazdasági Társaság.

A konferenciára az MKT tagjai jelentős, az éves tagdíjukat meghaladó kedvezménnyel regisztrálhatnak. A regisztrációs díjakról ezen a linken található bővebb információ.

Fontos, hogy a szállásfoglalás idén már nem része a regisztrációnak – a szállását minden résztvevő magának foglalja. Ehhez néhány nyíregyházi szállodát javaslunk a honlapon.

A konferencia csütörtök esti gálavacsorájának programja itt található.

A 62. Közgazdász-vándorgyűlésre regisztrálni ezen a linken lehet.