A Fejlesztéspolitika két évtizede – ezzel a címmel szervez szakmai kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Fejlesztéspolitikai Szakosztálya 2023. május 3-án, szerdán 10 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. A beszélgetés az első állomása annak az egy éven át tartó konferenciasorozatnak, amelynek keretében a szakosztály hazánk uniós tagsága elmúlt két évtizedének főszereplőivel tekinti át az uniós tagságunk fejlesztéspolitikai, területfejlesztési, területpolitikai céljait, eredményeit és kihívásait.

A sorozatindító beszélgetés résztvevői: Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár; Salamin Géza, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszékének egyetemi docense, a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke; Szaló Péter regionális tervező, volt államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal korábbi elnöke; Dányi Gábor, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházási kerettörvény kidolgozásáért, valamint a beruházási kontrolling- és elszámolási rendszer működtetéséért felelős miniszteri biztosa, az európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős korábbi helyettes államtitkár; valamint Perger Éva, az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének korábbi igazgatója (felkérve) és Kondor Zsuzsanna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közpénzügyi Tanszékének mesteroktatója, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség volt főosztályvezetője, a Koordinációs, valamint a Végrehajtás Operatív Program Irányító Hatóságok korábbi vezetője (felkérve). A beszélgetés moderátora Baráth Etele volt Európa-ügyi miniszter, az MKT Fejlesztéspolitikai Szakosztályának elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mfe5ea23ca7a275e548a4fece2644d09c
Meeting number: 2365 524 1437
Password: FejlPol2023

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar