Ünnepi konferenciával és könyvbemutatóval ünnepli fennállásának 100. évfordulóját 2023. június 26-án, hétfőn 10 órától a Központi Statisztikai Hivatal (1024 Budapest, Keleti Károly u. 5–7.) Keleti Károly termében a Magyar Statisztikai Társaság (MST).

Az MST és a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) története sok szálon fonódik össze: 1960-tól három évtizeden át az MKT Statisztikai Szakosztályaként működött a Magyar Statisztikai Társaság. A centenáriumi konferencián erről az időszakról tart majd előadást Halm Tamás, az MKT korábbi főtitkára, a Közgazdasági Szemle főszerkesztője, és az előadók között ott lesz Lakatos Miklós, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja is.

A konferencia részletes programja ezen a linken letölthető (pdf).

A rendezvényen a részvétel a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat legkésőbb 2023. június 22-ig jelezzék az ide kattintva elérhető űrlapon. A jelentkezések elfogadásáról e-mailen küldenek visszajelzést a szervezők június 23-ig.