A hazai monetáris politika közelmúltja és a jövő jegybanki kihívásai. Ezzel a címmel jelent meg Balogh András, Kuti Zsolt és Sipos-Madarász Annamária tanulmánya a Hitelintézeti Szemle 2024. júniusi számában. A cikkhez kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle panelbeszélgetést szervez – hibrid formában – 2024. július 15-én, hétfőn, 14 óra 30 perctől a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 6. szám alatti Felügyeleti Konferenciatermében. A rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket, majd az egyik szerző, Balogh András, az MNB vezető közgazdasági elemzője tart egy rövid bevezető előadást a tanulmányról. Ezt egy panelbeszélgetés követi, a szerzők közül Kuti Zsolt, az MNB ügyvezető igazgatója, valamint Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője és Vonnák Balázs, az MNB vezető oktatási és kutatási szakértője, a Neumann János Egyetem egyetemi docense részvételével. A beszélgetést Csiki Gergely, a Portfolio.hu lapigazgatója moderálja.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2024. július 12-én, pénteken reggel 10 óráig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudnak fogadni a szervezők.