A döntőjéhez érkezett a hazai felsőoktatásban elindított egyik legnagyobb startup-program, a Magyar Közgazdasági Társaság Ifjúsági Bizottsága szervezésében, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával megvalósuló, MKT UniStar programsorozat. Az UniStar döntőjében – 2016. március 17-én, csütörtökön 16 óra 30 perctől a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében (Budapest V. kerület, Markó u. 29-31.) – öt csapat méri össze tudását, és száll versenybe a fődíjért, a Szilícium-völgyi utazásért.

Az elmúlt év októberében elindított programsorozat részeként először három egyetemen – a Corvinuson, a Műegyetemen és a MOMÉ-n – ismerkedhetnek meg a startup-vállalkozóvá válás kihívásaival az érdeklődő egyetemisták és főiskolások. A program második részében, november közepén egy kétnapos gyakorlati workshopok keretében, profi piaci szakemberek adták át a program résztvevőinek azokat az alapokat, amelyek elengedhetetlenek a vállalkozásindításnál. Így szó volt például az üzletimodell-építésről, a prezentációs készségek és képességek fejlesztéséről, az online marketing eszközeiről és a felhasználóbarát weboldalak tervezéséről is.

Az eddig összesen már több mint 300 egyetemistát és főiskolást megmozgató programot most egy startup-verseny zárja. A döntő részeként mind az öt csapat 3-3 percben mutathatja be a maga startup-ötletét, majd a szakemberekből álló zsűri kérdéseire kell válaszolniuk. A zsűri tagjai: Perényi András, a Proda.hu webáruház egyik tulajdonosa, Szesztay Péter, a Minibrake alapítója, a Proda másik tulajdonosa és Mester Tamás, a Prezi korábbi munkatársa, az Adatlabor.hu tulajdonosa.

A döntő győztes csapata a Szilícium-völgy központjába, San Franciscóba utazhat, és gazdagabb lesz egy egész napos mentorálással, a Traction Tribe startup-akcelerátor jóvoltából.