Felvidéki testvérszervezetünk, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság a komáromi Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve, hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg az I. Szlovákiai Magyar Közgazdászok Találkozóját, amely a szerezők reményei szerint nem csak a felvidéki magyar közgazdászok szakmai egyeztetését szolgálja, hanem elősegíti a Kárpát-medencei közgazdászok együttgondolkodását is. Az  „A Kárpát-medence mint gazdasági tér” címet viselő szakmai találkozónak a komáromi Selye János Egyetem Konferenciaközpontja ad otthont 2018. június 14-15-én.

Az I. Szlovákiai Magyar Közgazdászok Találkozó célja átfogó képet adni a Kárpát-medence régióinak gazdasági helyzetéről, a régió erőforrásairól és kapcsolódásáról a globális folyamatokba: a digitalizációba és az Ipar 4.0 folyamataiba, amelyek alapján versenyképes víziókat lehet alkotni mind a vállalati, mind a regionális stratégiai elképzeléseinkben.

A konferencia eredményeiről, az ott elhangzott előadásokról összegzés, valamint külön lektorált tanulmánykötet készül.

Szekcióelőadással és a tanulmánykütetbe publikációval június 8-ig lehet jelentkezni. Ennek feltételei és részletei ide kattintva letöüthetők (pdf).

A konferenciára a részvételi díj 25 euró, amely tartalmazza a csütörtöki fogadáson való részvételt, a reggelit és az ebédet, illetve a szállást az egyetem kollégiumában. Szállás nélkül a részvételi díj 17 euró.

Regisztrálni ide kattintva lehet.

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

MEGJELENÉS A TANULMÁNYKÖTETBEN ÉS ELŐADÁSI LEHETŐSÉG A KONFERENCIÁN (pdf)
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A KONFERENCIÁRÓL (pdf)