A fiatalok első lakáshoz jutásáról szervez online konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság Demográfiai Szakosztálya 2021. június 16-án, szerdán 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján. A konferencia felkért szakértői a fiatalok első lakáshoz jutásának demográfiai szerepét, esélyeit, tendenciáit, nemzetközi jó gyakorlatait és a további feladatokat járják majd körbe.

Előadók: László Tamás építész, városépítési, városgazdasági szakmérnök, az MKT Demográfiai Szakosztályának elnökségi tagja (Az első lakáshoz jutás demográfiai jelentősége); Csomós József közgazdász (Lakáshoz jutási esélyek 2015-2020); Mádi László főiskolai tanár, Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, a szakosztály elnökségi tagja (Tendenciák, kihívások és lehetőségek a magyar lakáspolitikában); Árva László nyugalmazott professzor, ESSCA (Nemzetközi jó gyakorlatok a fiatalok lakáshoz juttatására); Szabadkai Antal tanácsadó, mérnök-közgazdász, a szakosztály elnökségi tagja, egyúttal a rendezvény moderátora (A Családbarát Magyarországért Alkotó Műhely munkájának lakáspolitikai vonatkozásai, intézkedések és további tennivalók). Felkért hozzászólók: Kovács Judit, a GRÁNIT Bank Zrt. Lakossági Igazgatóságának osztályvezetője és Balla Ákos, a Balla Ingatlan vezérigazgatója. A résztvevőket Benda József szocializációkutató, az MKT Demográfiai Szakosztályának elnöke köszönti.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link:
https://www.youtube.com/channel/UCQn9xUBg0ybiPRfB2QM4QOA/
Webex-link:
https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=m4b5d5e12762697e632f4081f3d16d948
Meeting number: 163 197 5031
Password: Lakhatas2021

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.