A második féléves soros magyar EU-elnökséghez kapcsolódva szervez nemzetközi konferenciát Változások és kihívások az Európai Unióban címmel – a Magyar Közgazdasági Társasággal és a Transzeurópai Politikai Tanulmányok Társaságával (TEPSA) együttműködve – a HUN-REN Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézete 2024. június 13-14-én Budapesten, a KRTK épületében (1097 Budapest Tóth Kálmán u. 4.).

A konferencia előadói – a magyar EU-elnökségre való felkészülés jegyében – az egyes szekciókban olyan témákat tekintenek át, mint az EU és a tagállamok versenyképessége; az EU bővítési politikájának jövője; a migráció, valamint a geopolitikai, biztonságpolitikai és a demográfiai kihívások; a konvergencia és az EU-költségvetés aktualitásai – de emellett természetesen szó lesz majd az EU utolsó, 20 évvel ezelőtti nagy bővítésének eredményeiről, tapasztalatairól is.

A konferencia előadói között számos MKT-tag szerepel: ott lesz például Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke; Baksay Gergely, az MNB közgazdasági és költségvetési elemzésekért és statisztikáért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke és Becsey Zsolt volt európai parlamenti képviselő, az MKT Európai Uniós Szakosztályának alelnöke is.

A konferencia részletes programja ide kattintva letölthető (pdf).

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://forms.gle/E7EcMU3PNMgc4T6N7 linken elérhető űrlapon lehet.