Idén is megrendezte hagyományos, őszi konferenciáját a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) és a Költségvetési Tanács (KT) a KT számára készített háttértanulmányok bemutatására 2023. október 5-én, csütörtökön. A konferencia visszanézhető az MKT YouTube-csatornáján, az előadások pedig lentebb letölthetőek.

A konferencia első felében Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke; Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank főközgazdásza, az MKT Versenyképességi Szakosztályának elnöke; Pulay Gyula Zoltán, az Állami Számvevőszék vezető közgazdásza; Cserháti Ilona, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense; Isépy Tamás, a Magyar Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője és Szilágyi Katalin, az Innovatív Közgazdasági Megoldások/OG Research szenior közgazdásza osztotta meg gondolatait a hallgatósággal.

A konferencia első része:

A kávészünetet követő, második rész előadói: ; Palócz Éva, a Kopint-Tárki Zrt. vezérigazgatója, az MKT alelnöke; Regős Gábor, a Makronóm Intézet vezető közgazdásza; Belyó Pál, az ECO-VISTA Kft. ügyvezető igazgatója; Udvardi Attila, a GKI Gazdaságkutató Zrt. igazgatója; Csath Magdolna egyetemi tanár, az MKT Innovációs Szakosztályának alelnöke és Halmai Péter akadémikus, közgazdász, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnöke voltak.

A konferencia második része:

Letölthető prezentációk:
Baksay Gergely előadása (pdf)
Pulay Gyula Zoltán előadása (pdf)
Cserháti Ilona előadása (pdf)
Isépy Tamás előadása (pdf)
Szilágyi Katalin előadása (pdf)
Palócz Éva előadása (pdf)
Regős Gábor előadása (pdf)
Belyó Pál előadása (pdf)
Udvardi Attila előadása (pdf)
Csath Magdolna előadása (pdf)
Halmai Péter előadása (pdf)

Sajtóbeszámolók a konferenciáról:
Újra ott tartunk, mint 2010-ben, felgyorsult az eladósodás (Népszava)
A magyar gazdaság igazi rejtélye, ami még a kormányt is megtréfálja (Portfolió)
Orbán Viktornak kell döntenie, de így jöhetünk ki a válságból (Index)
Megszólalt a kutató: nagyon veszélyes lenne elhinnünk, hogy legyőztük az inflációt (Pénzcentrum)
Harc az infláció ellen: komoly veszélyt rejt Orbánék beavatkozása (24.hu)