A versenypolitika legfontosabb elemeit ismerhetik meg az érdeklődők a Szabadsuli legújabb internet-televíziós előadássorozatából. A Gazdasági Versenyhivatal pályázati támogatásával és az MKT alelnöke, Bod Péter Ákos egyetemi tanár, volt jegybankelnök közreműködésével megvalósult előadások áttekintik a versenypolitika és a piacelmélet témakörét, és átfogó, a mindennapok megértéséhez szükséges képet és használható ismereteket adnak a piacgazdaság működéséről, a gazdasági verseny jellemzőiről, hatásairól. Bár a sorozat alapvetően azzal a céllal készült, hogy a piacelméleti-versenypolitikai ismeretek középiskolai oktatásához nyújtson segítséget, a www.szabadsuli.hu és a www.versenypolitika.hu oldalakon elérhető előadások minden érdeklődő számára hasznos információkkal szolgálhatnak.

Sokat hallani arról, hogy a gyártó cégek és a szolgáltató vállalatok versenye a fogyasztó számára kedvező. Ahhoz azonban, hogy élni tudjunk mindazokkal az előnyökkel, amelyek a versenyben megfogannak, tudatos és tájékozott fogyasztóként ismernünk kell a piac, a versenyző cégek és persze a verseny jellemzőit. Ehhez – a tudatos és tájékozott fogyasztóvá váláshoz – kíván hozzájárulni a TAS Kiadó által készített tízrészes internet-televíziós előadássorozat, amely közérthető nyelvezettel, szemléletes példákon keresztül nyújt bevezetést a versenypolitikába, a tökéletes piac és a monopólium fogalmának tisztázásától kezdve a vállalati összeolvadások és felvásárlások természetének, a közüzemek között és a pénzügyi piacokon zajló verseny jellemzőinek ismertetésén át az állami szabályozás és a fogyasztóvédelem szerepének bemutatásáig.

A Magyar Pénzügyi Almanachot immár 21. esztendeje megjelentető TAS Kiadó 2007 őszén indította el Szabadsuli címmel – elsősorban középiskolásoknak szóló – pénzügyi, gazdasági témájú előadássorozatait. A korszerű internet-televíziós technológiával készült előadásokat a hazai pénzügyi élet olyan neves szakemberei, vezetői tartották, köztük az MKT elnöke, Kovács Árpád, valamint a Budapesti Értéktőzsde akkori elnöke és vezérigazgatója, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, valamint több kereskedelmi bank felsővezetője. Ezeknek az előadásoknak a videóanyaga – a kapcsolódó oktatási segédletekkel együtt – minden érdeklődő számára korlátozások nélkül elérhető a Szabadsuli honlapján, a www.szabadsuli.hu internetes címen.