Repedezik a régi világ – Mit mond 15 globálisan meghatározó elemző intézet 2023-ról? Ezzel a címmel jelent meg az Összkép Magazinban Szepesi Balázs és Aranyi-Aszalós Vivien összeállítása Amerika, Afrika, Ázsia és Európa 15 vezető think tankjének a globális gazdaságot és politikai rendszert érintő, legfrissebb elemzéseiről. A cikk kapcsán szervez online kerekasztal-beszélgetést a Magyar Közgazdasági Társaság Nemzetközi Gazdaság Szakosztálya 2023. február 24-én, pénteken 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén Szepesi Balázs szociológus, közgazdász, a politikatudomány doktora, a Mathias Corvinus Collegium Közgazdasági Iskolájának vezetője ad egy áttekintést arról, hogy a világ vezető műhelyei hogyan látják 2023-at. Ezt követően pedig egy panelbeszélgetés keretében Sass Magdolna, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja Világgazdasági Intézetének igazgatója, a közgazdaságtudomány kandidátusa és Bod Péter Ákos egyetemi tanár, az MTA doktora, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke osztja meg gondolatait a hallgatósággal a témában. A beszélgetést Galambos Tamás, a Swoosh Capital Kft. ügyvezetője, az MKT Nemzetközi Gazdaság Szakosztályának elnöke moderálja.

A beszélgetés megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mf61aa8549ec7312a18f8782fd6c8682f
Meeting number: 2367 688 7560
Password: World2023

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar