Az EU és az USA szankciós szabályai Oroszországgal kapcsolatban – értelmezés és alkalmazási területek. Ezzel a címmel szervez szakmai délutánt az MKT Ellenőrzési Szakosztálya és a Belső Ellenőrök Magyarországi Szervezete 2015. június 25-én, csütörtökön 15 órától a UniCredit Bank Szabadság téri székházában (Budapest V., Szabadság tér 5-6.). A rendezvény előadója és vitavezetője Naszódi István.

Az előadás összehasonlító módon kívánja bemutatni az EU és az USA szankcióit, azok hasonlóságait és eltéréseit, a szankciók által érintett gazdasági területeket, különös tekintettel a pénzügyi és energiaszektorra. A meghozott szankciós programok lényegének értelmezésével, illetve magyarországi alkalmazandóságának magyarázatával segítséget kíván nyújtani az érintett területek szakembereinek, illetve szankciós szabályok betartásának ellenőrzésével foglalkozó auditoroknak.

A rendezvényen a részvétel az MKT tagdíjhátralék-mentes tagjai számára ingyenes. Az előadáson való részvételről kérésre a szakosztály igazolást bocsát ki.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők arészvételi szándékukat június 23-án 16 óráig szíveskedjenek előzetesen jelezni a titkarsag@iia.hu e-mail-címen.