Gazdasági válság és munka. Ezzel a címmel tart közös szakmai rendezvényt 2016. április 7-én, csütörtökön 15 órától a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületének Lotz termében (Budapest V. kerület, Markó utca 29-31.) a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi és Nemzetközi Gazdasági Szakosztálya.

A rendezvényen Artner Annamária, az MTA KRTK Világgazdasági Intézet tudományos főmunkatársa ismerteti a profitabilitás, a technológiai fejlődés és a foglalkoztatás összefüggéseit, valamint beszél a gazdasági válság okairól és a munka helyzetéről a válság körüli időszakban. Ezt követően Boda György, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karának docense „Foglalkoztatási kilátások a periférián” című előadásában bemutatja, miként alakulhat az elsődleges foglalkoztatás, a közfoglalkoztatás és a külföldi munkavállalás aránya 2020-ig, és kitér arra, milyen képzési szerkezet lehet hatékony a jelenlegi növekedési folyamatok mellett. A fórum moderátora Bagó József, a Belügyminisztérium szakmai tanácsadója, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnöke.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedejenek 2016. április 6-án 14 óráig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.