Duális munkaerőpiac és munkajog – ezzel a címmel tart tisztújítással egybekötött szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2017. április 6-án, csütörtökön 15 órától az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Dísztermében (1051 Budapest, Nádor utca 22.). A rendezvény társszervezője  a Magyar Munkajogi Társaság.

A rendezvényen Hárs Ágnes, Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet Zrt. vezető kutatója tart előadást Egy régi-új kérdés: a duális munkaerőpiac – nemzetközi és magyarországi trendek és tapasztalatok címmel. Ezt követően Bankó Zoltán, a Pécsi Tudományegyetem docense tart előadást A határozatlan és a határozott idejű munkaszerződések azonosságai és különbségei (A munkajog és a duális munkaerőpiac) címmel. A fórum moderátora Zemplényi Adrienne, az Alapvető Jogok Biztosa Hivatala projektvezetője.

A rendezvényen való részvétel a terem befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2017. április 3-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.

A rendezvényt követően, 17.00-kor tartja meg az MKT Munkaügyi Szakosztálya a tisztújító közgyűlését. A közgyűlés határozatképességéhez az szükséges, hogy a szakosztály 2016-ban tagdíjat fizetett tagjainak legalább a fele plusz egy fő jelen legyen. Határozatképtelenség esetén az ugyanott 17.30-kor megismételt közgyűlés a megjelentek számától függetlenül határozatképes.

A szakosztály vezetése kéri, hogy a tagok az esetleges javaslataikat a szakosztály-elnökségi tagokra legkésőbb 2017. március 31-ig küldjék meg a Józsa Márta és Szendrényi Péter által alkotott, szakosztályi jelölő bizottság részére az mkt.munkaugy@gmail.com e-mail címre.