Külföldi munkavállalók a magyar munkaerőpiacon – ezzel a címmel tart szakmai rendezvényt a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2020. március 5-én, csütörtökön 14 órától a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) székházának konferenciatermében (Bank Center Irodaház, 1054 Budapest, Szabadság tér 7. 10. emelet 1001. tárgyaló).

A trendek, mítoszok, kérdések és dilemmák megismerését célzó konferencia előadói: Lakatos Judit statisztikus, a KSH ny. szakmai főtanácsadója (Külföldiek a hazai munkaerőpiacon – Mit mutatnak az adatok? S mit nem mutatnak?); Langerné Rédei Mária, az MTA doktora, az ELTE egyetemi docense (Milyen trendek igazolhatók a külföldi munkavállalók hazai piacán?); Meszmann T. Tibor, a Central European Labour Studies Institute (CELSI) munkaügyi kutatója (Ukrán kölcsönzött dolgozók az elektronikai ágazatban); Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) elnöke (Munkaerőmozgás az építési piacon – a munkaadók szempontjai) és László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke (A külföldi és magyar munkavállalók együtt a hazai munkaerőpiacon – Mit mondanak a szakszervezetek?). A rendezvény moderátora Nagy Katalin, Magyarország EU melletti brüsszeli Állandó Képviseletének volt tanácsosa lesz.

A rendezvény egyúttal az MKT Munkaügyi Szakosztályának tisztújító ülése is. Az ülés határozatképességéhez az szükséges, hogy a szakosztály 2019-ben tagdíjat fizetett tagjainak több mint a fele jelen legyen. Az ülésen a szakosztály tagjai közül azok szavazhatnak, akik a 2019. vagy 2020. évi tagdíjukat befizették. Amennyiben az ülés kezdetekor nincs meg a határozatképesség, úgy az ugyanott 16.30 órától megismételt ülés már a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

A Szakosztály vezetése kéri, hogy a tagok az esetleges javaslataikat a szakosztályi elnökségi tagokra legkésőbb 2020. március 2-ig küldjék meg a Józsa Márta és Szendrényi Péter alkototta szakosztályi jelölőbizottság részére az mkt.munkaugy@gmail.com e-mail címre.

A konferencián a részvétel ingyenes, azonban a terem befogadóképességére tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek 2020. március 2-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu e-mail-címen.