A kérdőíves felmérés célja hogy nagyszámú válasszal feltérképezze a kis- és közepes vállalkozások fejlődésének tipikus pályáit Magyarországon. Mivel ez a vállalati kör minden fejlett országban meghatározó gazdasági szerepet játszik a foglalkoztatásban és a termelésben, a jövő gazdasági fejlődésének lehetőségeit, irányait a kis- és közepes vállalkozások jelentős mértékben megalapozhatják. E felmérés végrehajtásához kérjük az Ön segítségét.

Perényi Áron a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtan Tanszékének végzős Ph.D. hallgatója, az MKT Ipari és Vállalkozási Szakosztályának titkára. Disszertációját kis- és közepes vállalkozások fejlődésével és versenyképességével kapcsolatban írja. Feltételezése – miszerint a magyar vállalkozások fejlődési pályája a piacgazdaságban „normálisnak” tekintettől eltér – bizonyítása érdekében készíti az alábbi felmérését.

Kérjük, ha saját kis- vagy középvállalkozása van, illetve ilyen cégnél vezető beosztásban dolgozik, esetleg ismeretségi körében működik ilyen vállalat, segítse a kutatást a mellékelt kérdőív megválaszolásával. A felmérési eredmények összegzését a válaszadók számára hozzáférhetővé tesszük, az eredmények publikálásra kerülnek.

A kérdőív kitöltése egyszerű, a benne foglalt információk a vállalkozó vagy cégvezető (esetleg számviteli vezető) rendelkezésére állnak. A feldolgozás, publikálás során a válaszolók anonimitását titkár úr biztosítja.