Modern falvak és foglalkoztatás – ezzel a címmel szervez közös online konferenciát a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Munkaügyi Szakosztálya és a Magyar Regionális Tudományi Társaság (MRTT) Faluszemináriumi Kutatóműhelye 2023. április 13-án, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A konferencia előadói: Bogárdi Tünde, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyetemi adjunktusa (Foglalkoztatás és foglalkoztathatóság a helyi társadalomban Átány példáján); Bálint Csaba, az Agrárközgazdasági Intézet Nonprofit Kft. kutatója, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi adjunktusa (Az élelmiszer-gazdaság szerepe a falvak foglalkoztatásában); Ritter Krisztián, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézetének egyetemi docense (Mezőgazdaság és vidék: az agrárium foglalkoztatási szerepének alakulása a falukutatási tapasztalatok fényében); valamint Nagyné Molnár Melinda, a MATE egyetemi docense (A foglalkoztatás multiplikátor hatása a Faluszemináriumi Kutatóműhely tapasztalatai alapján). A konferencia levezető elnöke Szaló Péter regionális tervező, volt államtitkár, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal korábbi elnöke.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=mea6a451b99f8f060fe9d47c6ea2e19fb
Meeting number: 2377 527 1027
Password: Falvak2023

A rendezvényt élőben streameljük az MKT YouTube-csatornáján.

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar