A Magyar Nemzeti Bank a közelmúltban egy mélyelemzést tett közzé a hazai élelmiszerinfláció mögött meghúzódó tényezőkről. A téma fontosságára tekintettel a Magyar Közgazdasági Társaság Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztálya egy online szakmai rendezvényt szentel az elemzésnek 2024. március 20-án, szerdán 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény elején Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzésért és elemzésért felelős igazgatója, az MKT Gazdaságpolitikai és Gazdaságelméleti Szakosztályának elnökségi tagja mutatja be az elemzés főbb megállapításait, majd egy kerekasztal-beszélgetés keretében a témában érintett ágazati szakemberek – Szakács Hedvig, a ZIMBO Perbál Kft. és a ZIMBO Románia korábbi ügyvezető igazgatója; Héjja Csaba, az MBH Bank Nyrt. Agrár- és Élelmiszeripari Üzletágának vezető elemzője és Kalmár Zsolt, a Közért+ Zrt. kereskedelmi igazgatója – osztják meg gondolataikat a kérdésről. A beszélgetést Mihálovits András, a Millásreggeli szerkesztője moderálja.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk:
YouTube-link: https://www.youtube.com/@magyarkozgazdasagitarsasag
Webex-link: https://magyarkozgazdasagitarsasag.my.webex.com/magyarkozgazdasagitarsasag.my/j.php?MTID=ma200693f08da7de4625342552d675a26
Meeting number: 2360 328 6400
Password: Foodinfla2024

Naptáramhoz adom: OutlookGoogle Calendar