A technológiai óriásvállalatok rendszerkockázatai és szabályozásuk – „Too Big(Tech) To Fail?” – ezzel a címmel jelent meg Bódi Roland, Fáykiss Péter és Nyikes Ádám esszéje a Hitelintézeti Szemle 2023. márciusi számának Jövőképünk rovatában. A cikkhez kapcsolódva a Magyar Közgazdasági Társaság és a Hitelintézeti Szemle panelbeszélgetést szervez – hibrid formában – 2023. április 19-én, szerdán 10 órától a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti, Krisztina körút 55. szám alatti konferenciaközpontjában és a rendezvény élőben követhető lesz az MKT YouTube-csatornáján is.

A rendezvény kezdetén Virág Barnabás, az MNB alelnöke, a Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottságának elnöke köszönti a résztvevőket, majd Bódi Roland, az MNB vezető jogásza tart egy rövid bevezető előadást az esszéről. Ezt egy panelbeszélgetés követi, a szerzők közül Fáykiss Péter, az MNB igazgatója, valamint Ács Zoltán, az MKB Fintechlab vezetője és Fehér Péter, a Budapesti Corvinus Egyetem docense, nemzetközi vezetője, az MKT Informatikai szakosztályának elnökségi tagja részvételével. A beszélgetést Tóth András, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke és a GVH tudományos lapja, a Versenytükör főszerkesztője vezeti.

A rendezvényen a személyes részvétel – a terem befogadóképességére tekintettel – előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük az érdeklődőket, hogy a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a hitelintezetiszemle@mnb.hu címen, legkésőbb 2023. április 17-én, hétfőn 14 óráig. Jelentkezéseket csak a terem kapacitásáig tudunk fogadni.